Sunday, 13 July 2014

AWAS ! KETAHUI JENIS VITAMIN PERLU DIAMBIL & PERLU DIELAK KETIKA MENGANDUNG !

AWAS IBU IBU MENGANDUNG
Anda tidak digalakkan consume vitamin ni semasa mengandung ;

1. Alfalfa
2. GLA Complex
3. Garlic
4. Collagen powder
5. Vitamin E
6. Vivix

Sebaik3 nya ibu ibu cuba SET Mengandung ni demi kesihatan ibu & kandungan

1. Bcomplex with folic acid - mengurangkan stress, folic acid bangus utk pkembangan bayi diawal kehamilan

2. Ostematrix - bekalkan kalsium, elak lenguh, kebas, kejang & sembelit

3. VitaLea - multivitamin & tambah darah

4. ESP soy Protein - bagi tenaga & kesihatan rahim

5. Vitamin C - imunisasi elak demam

6. Peppermint - untuk yg mengalami alahan mengandung

7. OMEGA GUARD - tidak sesuai diambil pada trimister 1 dan sekitar 2-3 minggu sebelum due date.. sebab Omega juga berfungsi mencairkan darah (utk mengelakkan keguguran) TETAPI omega guard lebih sesuai diambil pada trimester ke-2 sebab pada ketika ini sel sel otak bayi sedang berhubung :)

UNTUK PERTANYAAN PENUH & KONSULTASI BOLEH HUBUNGI SAYA

YuYu Mt Isa
FB/yuyumtisa
Wsap 0168974740
Wchat : yuyumtisa88
FREE DELIVERY Shah Alam - Port Klang

Friday, 11 July 2014

HIDRAT SEMULA DENGAN PERFORMANCE DRINK

Assalamualaikum :)
Hari ni YUYU nak cerita tentang Performance Drink. YUYU sendiri memang amik minuman ni sepanjang Bulan Ramadhan semasa bersahur untuk menghilangkan dahaga. Cekidaut fast FAQ tentang minuman hebat nie !!

FAQ mengenai PERFORMANCE DRINK - FAST ANSWER 



1. APA ITU PERFORMANCE DRINK? (PD)
- Performance Drink berbentuk serbuk , perasa oren. Perlu dibancuh
- Performance Drink mengandungi lebih elektrolite dan lebih bertenaga
- Mengandungi campuran Proprietary OPTI-Lyte dan ramuan unik karbohidrat untuk memberi tenaga segera & berterusan yang menyokong penghidratan optimum. 
- Rasanya masam oren, isotonik drink tetapi tidak mengandungi bikarbonat

2. KENAPA PERLU AMBIL PERFORMANCE DRINK? (PD)
- PD terbukti secara klinikal menghidrat lebih baik berbanding air.

3. KELEBIHAN LAIN PD SELAIN MENGILANG TENAGA ?
- Mengurangkan kehilangan cecair badan untuk meningkatkan penghidratan
- Mengekalkan kadar gula dalam darah untuk mengekalkan tenaga dan meningkatkan stamina badan.

4. BILA MASA SESUAI UNTUK AMBIL PD?
- Sebelum, semasa & selepas aktiviti (bila bila perlu)

5. SIAPA SESUAI UNTUK AMBIL PD? 
- Mereka yang aktif bersukan/ gym
- Mereka yang berpuasa - untuk menggantikan bendalir dalam badan
- Warga emas
- Kanak- kanak
- Ibu mengandung
- Ibu menyusu


 ~~ BAHAYA BADAN KEKURANGAN AIR ~~

Badan kita kalau kekurangan air boleh menyebabkan KEMATIAN !
Jadi awasss ! nak pulak cuaca sekarang yang idak menentu.. kalau panas.. panassangat. dengan jerebu lagii. 

kalau bada kekurangan air, bibir pon jadi pecah-pecah.. berdarah.. jadi ulser lagi. sakit wooo ~ Jadi sempena Bulan Ramadhan ni wajib sangat setiap satu family miliki se tong PERFORMANCE DRINK !


YUYU pun mmg minum PD ni semasa bersahur & semasa berbuka. Masa time sahur lepas makan nasik tu YUYU minum 1 gelas PD lepas tu minum lagi 1 gelas air masak. Memang kurang sangat dahaga tau !



Ni testimoni seorang sahabat, dia minum PD semasa puasa  juga, masih lagi menyusu dan Alhamdulillah, susu tak pernah drop! Malah beliau semakin cargas & bertenaga. Best nya !!

--------------------------------------------------

oke kepada awk yang nak dapatkan PERFORMANCE DRINK ni  boleh la click kat link ni [ SAYA NAK PERFORMANCE DRINK ] boleh terus beli online. 
Bayaran menggunakan credit card @ debit card atau juga boleh Hubungi saya terus 
untuk SPECIAL PRICE

YUYU MT ISA
016-897 4740
COD Shah Alam - Port Klang

Terima Kasih & Salam Ramadhan !

Sunday, 6 July 2014

Inner Circle United 3 #iCU - START TO BE GREAT



Assalamualaikumm uols ! 
Pada 4 July 2014 aritu YuYu ada join satu Program anjuran Team Multimillonaire dibawah organisasi MASTER HERNY. Bertempat di Regency Hotel Alor Setar, Kedah.

Program ni diadakan bertujuan untuk membuka mata & minda kami (pegedar Sah Shaklee dibawah empayar JUTAWAN) tentang pengalaman & berkongsi ilmu berbisnes sambil bertukar idea sesama kami.

Kehadiran YuYu dlm program tersebut ialah sebagai Panel Jemputan Forum. Berikut ialah perjalanan program tersebut :

 😊 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1. perasmian & sharing master herny : WORK SMART& WORK HARD

2) sharing Azzlinda: shaklee cintaku

3) sharing Cik sapel: tak perlu ijazah untuk raih 5 angka

4) sharing Munirah: part time vs fulltime- cabaran & tribulasi


5) sharing master IZZ magnet atau serbuk besi

6) sharing PM Laila Jutawan MLM

7) Master Fariza: Shaklee Bisness Tree

8) Master Rahimah: pelaris Muka buku

9) FORUM : YuYu, fyna, maria, azmahani moderator: herny

10) quiz & Q + A

11) Evaluation

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pengalaman paling best YuYu pada hari tersebut ialah :

1. Dpt mendengar sharing dari Master's of Shaklee lepas tu bertukar idea mcm mana nak lebih maju dalam Bisness Shaklee

2. Allow aura aura positive dari Master.. hasilnya rasa lebih bersemangat & confident

3. Dapat lihat dimana kekurangan kita dan terus memperbaiki dan follow je cara mcm mana orang dah berjaya buat !

ENJOY THE PICTURES :)

YuYu yg tengah tudung biru tu masa tengah bagi talk masa sesi forum 

Group Photo time !!! Masa ni ada dah yg balik kalau tak lagi ramai

Ni anak bisnes saya (Kak Emmi) dtg dari Langkawi jauh2 naik feri awal awal pagi . Respek sangat2 sebab SEMANGAT BERKOBAR KOBAR nak menuntut ilmu!

Ni sesi sharing dari adik saya CIK SAPELA - TAK PERLU IJAZAH UNTUK RAIH 5 ANGKA . sedih sangat sharing pakat2 sebak sampai nanges sbb menujuk qalbu

Here we are, InsyaAllah jumpa lagi untuk next session :)







YUYU MT ISA
Shaklee Independent Distributor
FB/yuyumtisa
WhatsApp/Telegram : 016-897 4740
FREE DELIVERY : Shah Alam - Port Klang


Wednesday, 2 July 2014

TIPS BERBUKA AGAR TAK OVER EATING

Assalamualaikummm waktu saya type entry ni jam 7.05pm hehh bape minit lagi nak berbuka kann.

So saya nak kongsi satu idea mcm mana nak berbuka puasa tapi nak pastikan anda tak TERLEBIH MAKAN yang bole mendorong anda jadi TERLEBIH BERAT BADAN. (GEMOK) Opsss !

1. Berbuka dengan KURMA 3 bijik

2. Minum air suam . ELAKKAN air manis

3. Atau boleh gantikan air suam dengan ESP Shake @ Cinch Shake Mix

4. Jangan selang makan berat dengan minum air (terutamanya PROTEIN DRINK) sbb kang overload smpai termuntah.

5. Lepas amik makanan berat jangan lupa amik LECITHIN @ OMEGA GUARD yg berfungsi sebagai PEMECAH LEMAK

6. Sebelum tido amik Herb-lax 3 bijik untum flush lebihan makanan & bersihkan usus. Ini jua membantu mengelakkan PERUT MERAGAM semasa berpuasa keesokan harinya.

** PENGAMBILAN GULA BERLEBIHAN MENYEBABKAN LEMAK LEMAK TERKUMPUL

SELAMAT BERBUKA !!

Grab Shaklee pada harga kasih sayang ♡
YuYu Mt Isa
016-897 4740
FB/yuyumtisa
Insta/yuyumtisa88
FREE DELIVERY : Shah Alam -Port Klang

Tuesday, 1 July 2014

BERBUKA DENGAN KURMA & ESP Shaklee

Salam Ramadhan #Day 3

Harini saya nak cite tentang kebaikan BUAH TAMAR atau biasa kita sebut KURMA.
Sunnah Rasulullah S.A.W berbukan dengan kurma & minum dan dsegerakan bersolat & tarawikh.

Dari segi sains ;
kandungan PROTEIN di dalam kurma adalah lebih kurang 2.5%, SERAT 8.0% manakala kandungan gulanya pula adalah sangat tinggi, yakni sehingga 63%, majoritinya adalah GLUKOSA. Manakala LEMAK yang terkandung di dalamnya pula adalah sangat sedikit iaitu sekitar 0.4% sahaja.

Kurma juga terkenal dalam dunia perubatan tradisional memandangkan ia juga kaya denga ZAT BESI, KALSIUM, FOSFORUS, SODIUM, POTTASIUM, VITAMIN A, C dan NIASIN.

Dsebabkan kandungan kurma yang tinggi glukosa jadi setiap sajian kurma semasa berbuka dapat MENGEMBALIKAN TENAGA DENGAN PANTAS !

♡ RESIPI KURMA + ESP Shake Shaklee ♡
-----------------------------------------------------------------
> Untuk hidangan 1 orang
~ 3-4 biji kurma direndam sehingga lembut
~ Air sejuk 250ml
~ Serbuk ESP 2 sudu besar
1. Blenderkan kurma yang dah lembut dengan 250ml air sejuk
2. Tuang dalam shaker
3. Masukkan 2 sudu besar serbuk ESP
4. Shake sampai sebati
Hidangan ni sesuai untuk memberikan tenaga tambahan & bagus untuk mereka yang DIET sebab ESP ni mengenyangkan. Digalakkan dijadikan minuman berbuka menggantikan air manis yang dibeli di bazar
SELAMAT MENCUBA & SELAMAT BERBUKA
YUYU MT ISA
016-897 4740
FREE DELIVER : Shah Alam - Klang